top of page

Persoonlijke coaching

Samen slimmer

Slim, maar

  • motivatie is ver te zoeken

  • niemand die je begrijpt

  • kan niet plannen

  • presteert onder niveau

  • niet lekker in je vel

  • vervelende overtuigingen

  • last van perfectionisme

IntelleQt logo

Gaan bovenstaande uitspraken over jouw kind?

Dan is de kans groot dat het om een hoogbegaafd kind gaat en het op school op z’n zachtst gezegd niet altijd op rolletjes loopt. Thuis ook niet, trouwens. Niet zo gek wanneer niemand je begrijpt en je niet lekker in je vel zit - daar wordt niemand gezelliger van. Met coaching graaf ik het brein af naar blokkades, die ik samen met het kind ga doorbreken. Vervolgens gaan we met een gepersonaliseerd plan aan de slag, zodat je kind precies leert wat het nodig heeft én waar het behoefte aan heeft. 

Daarnaast geef ik het kind, maar ook de ouders én de mentor op school inzicht in hoogbegaafdheid; wat is het, hoe maakt het je anders en welke vaardigheden heb jij
nodig? Wie kan dat nu beter dan een voormalig onderpresterende UHB’er (nog steeds) die ook alle theoretische kennis over hoogbegaafdheid bezit? 


Hoe ziet zo’n traject er uit? 
Wekelijkse coachingsessies van 1,5 tot 2 uur zodat we in rap tempo je kind weer lekker in z’n vel kunnen laten zitten en tot presteren laten komen

Altijd beschikbaar voor vragen van ouders.
Zodat jullie ook alle vragen beantwoord hebben, over je kind, maar ook over jezelf!


Training op school
Zodat de mentor en andere belangrijke contacten op school óók weten wat hoogbegaafdheid is en hoe ze je kind kunnen helpen


Maandelijkse rapportage
Zodat we allemaal weten wat er speelt
 

Wat mag dat kosten? 
Voor coaching reken ik €1195,= per maand, met een minimum van 3 maanden. 

Da’s best veel. Kan dat vergoed worden? 
Klopt, professionele hulp kost veel. Gelukkig valt het - in principe - onder de Wet passend onderwijs, waardoor het in de verantwoordelijkheid van school valt. Mocht school niet (kunnen) vergoeden dan is het aanvragen van een persoonsgebonden budget, PGB, ook een optie. Soms worden deze gecombineerd.  

Voor wie is dit geschikt? 
Kinderen op wie de bovenstaande uitspraken van toepassing zijn, en die niet door een stoornis belemmerd zijn in het maken van communicatie. Door middel van een (gratis) intakegesprek met ouder(s) en kind peil ik de mate waarin communicatie met het kind mogelijk is. Vaak wordt er een zucht van verlichting geslaakt tijdens gesprekken; eindelijk iemand die me begrijpt. 

Voor wie is dit niet geschikt? 
Kinderen met wie lastig tot geen contact te krijgen is, kinderen bij wie een ander (psychologisch) probleem op de voorgrond staat, en kinderen die niet in staat zijn wekelijkse coaching te hebben. Ik ben geen psycholoog of orthopedagoog, dus als er zaken zijn die hun expertise nodig hebben zal ik daarvoor doorverwijzen. 

Nog even aftasten?

Maak een afspraak voor een telefonische intake

Helemaal zeker?
Maak een afspraak voor een live intake met ouders en kind

bottom of page